Wat moet je aan een archeoloog cadeau geven?

Een cadeau verzinnen voor een archeoloog kan soms niet zo makkelijk zijn. Als archeoloog is men vaak lange dagen in het veld maar ook wel te vinden in het laboratorium. In deze lijst hebben we alle leukste cadeau’s voor archeologen of mensen die geïnteresseerd zijn in archeologie op een rijtje gezet! Op deze manier sta je nooit meer met lege handen op een verjaardag of andere speciale dag.

Table of Contents

14,-

Met dit boek leer je meer over dinosaurussen dan welk ander boek dan ook.  Dit baanbrekende boek illustreert hoe wetenschap de plaats heeft ingenomen van speculatie en hoe ons begrip van dinosaurussen en hun wereld volledig is veranderd. Het onderwerp is nog nooit zo krachtig geweest, is nog nooit zo snel veranderd en is nog nooit zo aantrekkelijk geweest voor zovelen. Het perfecte cadeau voor elke archeoloog.

dino boek

16,-

Dit is een onmisbaar stuk gereedschap voor elke archeoloog. Met een dik stijf blad en hoge hengel voor de juiste enkelafstand is dit speciaal ontwikkeld voor archeologen. Op de juiste manier getemperd voor de perfecte balans tussen flexibiliteit en stijfheid. Met dit cadeau maak je elke archeoloog gegarandeerd blij.

9,-

Met deze dino sokken houdt een archeoloog zijn voeten warm in het veld en kan waarschijnlijk op veel gelach van collega’s rekenen.

20,-

Dit boek gaat over een van de belangrijkste archeologische vondsten in Europa. De plek waar voetstappen van de eerste mensachtigen in Europa werden gevonden en het toneel van mammoeten en Neanderthalers. Dit is een boek dat elke archeoloog tot de verbeelding zal spreken.

16,-

Robert Turner legt uit hoe vuursteen werd gebruikt, welke werktuigen werden gemaakt en waarvoor ze dienden, en geeft gedetailleerde instructies over hoe ze te maken, zodat de lezer zijn eigen gereedschapskist uit de steentijd kan namaken. Flint Knapping is een archeologische ontdekkingsreis door het paleolithicum, mesolithicum, neolithicum en bronstijd.

16,-

Met dit cadeau laat je elke archeloog in ieder geval weten dat hij of zij een ”fucking legend” is, ook al heeft die niet een nieuwe dinosaurus soort ontdekt recentelijk. 

26,-

Met deze kleine metaaldetector zit een archeoloog nooit zonder en kan hij altijd nog even zoeken naar verborgen schatten als hij ergens wat tijd moet verdrijven. 

15,-

Een aangrijpend verslag van 200 jaar archeologisch onderzoek, opgravingen en denken, verteld aan de hand van de levensverhalen van 70 van ‘s werelds grootste pioniers en uitvoerders.

55,-

Met dit fantastische apparaat kan elke archeoloog uren plezier beleven op zoek naar metalen uit andere tijden. Wie weet vindt diegene wel zijn droomschat met jouw cadeau!

24,-

Dit interessante boek gaat over de enige Romeinse nederzetting in Nederland die Romeinse stadsrechten kreeg. Een zeer interessant boek dat elke archeoloog uren leesplezier zal bezorgen. 

Wat is het perfecte cadeau voor een archeoloog?

Een perfect cadeau vinden is nooit makkelijk en zeker niet voor een archeoloog. Hopelijk kom je met deze lijst en stuk verder en kan je je partner, vriend of zakenrelatie die archeoloog is nu het perfecte cadeautje geven! Deze lijst is namelijk weloverwogen en met zorg samengesteld zodat jij altijd het leukste cadeau kan vinden voor een archeoloog!