15x cadeaus voor een meisje van 1 jaar

De eerste verjaardag van een meisje is een van de belangrijkste in haar leven. Rond de eerste verjaardag is ook het moment dat een baby ook zelf op ontdekkingstocht gaat. Waarschijnlijk kan jouw meisje al kuipen en raast ze de hele dag lekker door de woonkamer! Kortom, dit is een perfect moment om jouw meisje van 1 leuke cadeaus te geven waarmee ze aan de slag kan. In deze lijst hebben wij een combinatie van speelgoed en educatieve speeltjes meegenomen waar jouw dochter van 1 heel de dag mee kan spelen!

1. Een mini vespa scooter

Met deze mini scooter crosst jouw meisje van 1 het de hele tuin of woonkamer door! In principe is het pas vanaf 18 maanden te gebruiken maar met een beetje hulp beleeft ze de dag van haar leven met dit mooie cadeau. Deze speelgoed scooter is in verschillende kleuren verkrijgbaar.  

cadeau meisje 1 jaar

2. Baby speel aap

Met dit deze leuke speel aap haal je het perfecte cadeau voor een meisje van 1 jaar oud in huis. Dit interactieve kinderspeelgoed speelt het spelletje ‘pak me dan’ en moedigt jouw kleine meisje aan om erachter aan te kruipen of rennen. Via de ingebouwde knoppen kan je het aapje ook een leuk muziekje laten afspelen of laten dansen! Zo ben jij op de eerste verjaardag van je meisje heerlijk ontzorgt!

3. Houten puzzel

Opzoek naar een speelgoed voor een meisje van 1 jaar? Dan is deze educatieve puzzel een goede keuze! Door middel van 3 basis vormen leert het kind zichzelf coördinatie aan. De felle sensorische kleuren stimuleren bovendien de zintuigen van je kind waardoor zij fysiek en cognitief geprikkeld en uitgedaagd wordt. 

4. Knuffel

Waarschijnlijk heeft jouw jarige meisje al een hoop knuffels gekregen het afgelopen jaar. Maar gelukkig kan een meisje van 1 nooit genoeg knuffels hebben. Deze olifanten knuffel is super veilig voor een meisje van 1 door de geborduurde naden. Ook kan de olifant lieve slaapliedjes zingen zodat jouw meisje lekker in slaap valt s’avonds. 

5. Manou speelt Kiekeboe

Deze lieve pop is het perfecte cadeau voor een meisje van 1 jaar. Hele dagen lang kan ze spelen met deze pop. Overdag zingt de pop actieve liedjes en s’avonds juist rustige liedjes. Met in totaal meer dan 30 verschillende melodieën zal jouw meisje hier niet snel op uitgekeken raken.

6. Houten stapelringen

Wat zal jouw kleintje veel speelplezier beleven met deze houten ringpiramide van Tryco! Deze stapelpiramide bestaat uit 7 verschillende kleuren stapelringen en een standaard.

Niet alleen zorgt de piramide voor urenlang speelplezier, het stapelen van de ringen draagt ook bij aan de motorische ontwikkeling van je kindje.

De ringpiramide van Tryco heeft mooie neutrale kleuren en is geschikt voor kindjes vanaf 10 maanden.

7. Mini keuken

Met deze mini keuken wordt je jouw meisje van 1 een echte keukenprinses! De mini keuken is compact en past dus gemakkelijk in elke kamer! Tevens wordt de set geleverd met bijbehorende pannen, spatels en pitjes. Ook is de oven uitklapbaar. 

cadeau meisje 1 jaar

8. Muziekdoos Little Goose

Deze lieve gans is het perfecte cadeau voor je dochter van 1 jaar. Hang hem bovenhaar bedje en elke avond zal hij een lief slaapliedje zingen zodat ze in slaap valt. De speelgoedgans is gemakkelijk te bevestigen aan het wieg, box of commode. 

9. Dierengitaar

met deze geweldige dierengitaar leert jouw dochter van 1 binnen no-time alle dierengeluiden. Ook kunnen er 10 liedjes mee gespeeld worden die gezongen worder door een olifant, tijger, kikker of beer. De speelgoed gitaar bevat 3 muziekstijlen: Rock, Blues en Country.

10. Speel- en leerkaarten

In deze doos zitten 50 kaarten voor urenlang speel- en kijkplezier! Op de kaarten staan 100 woordjes met kleurrijke tekeningen van voorwerpen uit de leefwereld van peuters. Spelenderwijs zal uw kind de voorwerpen juist leren benoemen en ze leren onderbrengen in de juiste categorie

boek 1 jaar

11. Drijvend waterpark

met dit drijvende waterpark heeft jouw dochter van 1 jaar oud uren speelplezier in bad. Hiernaast leren ze spelenderwijs omgaan met de kracht van water en zwaartekracht. 

12. Babystoel met activiteiten

Zeer zacht en zeer soepel, de baby zit comfortabel om de vele verschillende activiteiten te ontdekken.

Stimulatie van de 5 zintuigen:

Aanraking: verschillende materialen
Gehoor: een pieper, kreukelpapier en een rammelaar
Smaak en geur: bijtring met een vanilegeur
Zicht: kussen in verschillende kleuren en een spiegel
Slim: De Baby Seat & Play biedt met zijn afneembare activiteiten vele spelcombinaties aan de baby! De antislipmat zorgt ervoor dat de baby altijd stabiel blijft zitten.

13. Loopwagen

Leer jouw dochter van 1 haar eerste stapjes zetten met deze super leuke loopwagen. Naast dat ze hier ontzettend goed door leert lopen biedt het ok een ruime mogelijkheid om spelletjes te spelen. Deze houten loopwagen voor kinderen is gemaakt van hout en is ingericht zodat het altijd veilig is voor een kind om mee te spelen.

14. Sensorisch speelgoed

Met deze sensorische ballen wordt de ontwikkeling van jou dochter vanaf het eerste levensjaar geprikkeld. Door de verschillende kleuren en texturen raakt het kind geprikkeld er mee te spelen. Ook zijn de ballen gemakkelijk vast te houden voor kleine handjes. Deze set bestaat uit 6 ballen in 6 verschillende kleuren en vormen

15. Waterdoodle baby tekenmat

Is jouw meisje van 1 ook zo gek op tekenen? Dan is deze Bing waterdoodle tekenmat set van Bambolino Toys super leuk! Op deze tekenmat kan namelijk oneindig getekend worden doordat de tekening verdwijnt zodra het water opgedroogd is.

Tips voor de eerste verjaardag van je meisje

  • Probeer de verjaardag klein te houden. Als je meisje 1 jaar wordt en ze overladen wordt met nieuwe cadeaus dan geeft dit ontzettend veel prikkels. Het beste is om het verjaardagsfeest klein en kort te houden
  • Hou de zelfde slaaptijden aan. Dit zorgt ervoor dat alle nieuwe prikkels goed verwerkt kunnen worden
  • Verwacht niet dat je kind van 1 met al het verkregen speelgoed gaat spelen. Waarschijnlijk vind ze de verpakking of de enorme berg met cadeau papier in alle kleuren veel interessanter.

Ballonnen

Als jouw dochter 1 jaar wordt wil je haar natuurlijk ontzettend graag verrassen met veel leuke cadeaus. Een ander element dat ze ook geweldig zal vinden zijn ballonnen. Blaas wat mooie gekleurde ballonnen op en strooi ze over de vloer. Let wel op met de scherpe nageltjes van jouw dochter.

Onze lijst met cadeaus voor een meisje van 1 jaar

Wij zijn de expert op het gebied van cadeaus en inspiratie. Voor elke gelegenheid of leeftijd proberen wij de leukste cadeaus in kaart te brengen. Sommige cadeaus die wij aanbevelen bevatten een affiliatie link. Zodra jij hier op klikt en een aankoop doet ontvangen wij een commissie. Vrijwel alle cadeaus in onze lijsten zijn te vinden op Bol.com, Het kan zijn dat de prijs die wij weergeven niet meer overeenkomt met de huidige prijs, onze excuses hiervoor.