micro cheating

Micro cheating, wat is dat precies?

Micro cheating verwijst naar schijnbaar kleine handelingen die kunnen wijzen op een grotere interesse in iemand anders dan je partner. Hoewel er geen definitieve lijst van micro cheating is, zijn een aantal veel voorkomende voorbeelden het flirten met iemand anders, het onderhouden van een online datingprofiel, of het connecten met oude vlammen op sociale media.

Hoewel micro vreemdgaan niet per se een deal-breaker hoeft te zijn in een relatie, kan het een teken zijn van dieperliggende problemen zoals ontevredenheid of wrok. Als je bang bent dat je partner vreemdgaat, is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren over je zorgen. Vertrouwen is de basis van elke gezonde relatie, dus als micro cheating iets is dat je dwars zit, is het de moeite waard om het met je partner te bespreken.

Signalen van micro cheating

 • Je partner brengt meer tijd door met iemand anders.

Als je merkt dat je partner meer tijd doorbrengt met iemand anders, kan dat een teken zijn dat hij of zij geïnteresseerd is in die ander. Dit geldt vooral als ze minder tijd met jou doorbrengen of als ze geheimzinnig doen over met wie ze tijd doorbrengen.

 

 • Ze verbergen hun telefoon voor je.

Als je partner plotseling zijn telefoon voor je verbergt of er beschermend mee omgaat, kan dat een teken zijn dat hij of zij iets van plan is. Het kan zijn dat ze sms’jes of telefoontjes van iemand in wie ze geïnteresseerd zijn proberen te verbergen.

 

 •  Ze doen geheimzinnig over hun online activiteiten.

Als je partner plotseling geheimzinnig doet over zijn online activiteiten, kan dat een teken zijn dat hij micro vreemdgaat. Ze verbergen misschien berichten op sociale media of e-mails van iemand in wie ze geïnteresseerd zijn.

 

 • Ze verzinnen smoesjes om geen tijd met je door te brengen.

Als je partner smoesjes verzint om geen tijd met je door te brengen, kan dat een teken zijn dat hij of zij liever tijd met iemand anders doorbrengt. Dit geldt vooral als ze plannen beginnen af te zeggen of als ze het altijd druk hebben wanneer jullie samen tijd proberen te plannen.

 

 • Ze complimenteren iemand anders meer dan normaal.

Als je merkt dat je partner iemand anders meer complimenteert dan jou, kan dat een teken zijn dat hij of zij geïnteresseerd is in die ander. Dit geldt vooral als de complimenten flirterig lijken of als ze jouw eigen behoefte aan aandacht beginnen te verwaarlozen.

 

 •  Ze flirten met iemand anders.

Als je merkt dat je partner met iemand anders flirt, is dat zeker een teken van micro bedrog. Ze kunnen dingen doen zoals ongepast aanraken, seksuele grapjes maken, of praten over hun relatie op een manier waardoor jij je ongemakkelijk voelt.

 

 • Ze praten veel over iemand anders.

Als je partner veel over iemand anders praat, kan dat een teken zijn dat hij of zij geïnteresseerd is in diegene. Het kan zijn dat ze constant over die persoon beginnen, proberen meer over hem of haar te weten te komen, of excuses verzinnen om over hem of haar te praten.

 

 • Ze maken plannen zonder jou.

Als je partner plannen maakt zonder jou, kan dat een teken zijn dat ze niet geïnteresseerd zijn om tijd met je door te brengen. Dit geldt vooral als ze plannen gaan maken met iemand anders of als ze het altijd druk hebben als jullie samen plannen proberen te maken.

 

 • Ze hebben hun uiterlijk veranderd.

Als je merkt dat je partner een plotselinge verandering in zijn of haar uiterlijk heeft aangebracht, kan dat een teken zijn dat hij of zij probeert indruk te maken op iemand anders. Misschien kleedt je partner zich anders, draagt ze opeens meer make-up, of doet hij meer aan fitness dan gewoonlijk.

Hoe voorkom je micro cheating?

Als je je zorgen maakt over micro vreemdgaan in je relatie, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het te voorkomen:

 • Wees eerlijk tegen je partner.

De eerste stap is om eerlijk te zijn tegen je partner over je zorgen. Als je je onzeker voelt of bezorgd bent dat je partner misschien geïnteresseerd is in iemand anders, communiceer er dan open en eerlijk over. Eerlijkheid is de basis van elke gezonde relatie, dus dit is een belangrijke stap om te nemen.

 

 • Stel grenzen met andere mensen.

Als je je zorgen maakt over micro cheating, is het belangrijk om grenzen te stellen met andere mensen. Dit betekent dat je duidelijk moet zijn over wat wel en niet acceptabel is in je relatie. Je kunt bijvoorbeeld willen voorkomen dat je tijd alleen doorbrengt met iemand tot wie je je aangetrokken voelt, of de hoeveelheid tijd beperken die je met hem of haar doorbrengt.

 

 • Wees je bewust van je eigen daden.

Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van je eigen daden en hoe die door je partner geïnterpreteerd kunnen worden. Als je bijvoorbeeld flirt met iemand anders, is het belangrijk om te bedenken hoe je partner dat zou kunnen opvatten. Vraag jezelf af of je het prettig zou vinden als je partner hetzelfde zou doen.

 

 • Praat over wat wel en niet acceptabel is in jullie relatie.

Tot slot is het belangrijk om te praten over wat wel en niet acceptabel is in jullie relatie. Dit kan helpen om misverstanden of gekwetste gevoelens in de toekomst te voorkomen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, vraag dan aan je partner hoe hij of zij denkt over micro bedrog.

Micro cheating vs vreemdgaan

Er is een groot debat over de vraag of micro cheating nu eigenlijk vreemdgaan is of niet. Sommige mensen geloven dat micro cheating een vorm van emotioneel bedriegen is, terwijl anderen geloven dat het een grijs gebied is. Uiteindelijk is de definitie van vreemdgaan subjectief en aan ieder individu om te beslissen.

Als je je zorgen maakt over micro cheating in je relatie, kun je er het beste met je partner over praten. Bespreek je zorgen en probeer tot een wederzijds begrip te komen van wat wel en niet acceptabel is in jullie relatie. Onthoud dat vertrouwen de basis is van elke gezonde relatie, dus open communicatie is de sleutel.

Help! Mijn partner doet aan micro cheating

Als je bang bent dat je partner aan micro cheating doet, kun je er het beste met hem over praten. Bespreek je zorgen en probeer tot een wederzijds begrip te komen van wat wel en niet acceptabel is in jullie relatie. Onthoud dat vertrouwen de basis is van elke gezonde relatie, dus open communicatie is de sleutel.

Als je partner niet over de kwestie wil praten of je zorgen niet serieus lijkt te nemen, kan het tijd zijn om de relatie te heroverwegen. Micro vreemdgaan kan een teken zijn van bredere problemen zoals ontevredenheid of wrok. Als je partner herhaaldelijk gedrag vertoont waardoor jij je ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelt, kan het tijd zijn om de relatie te beëindigen.

mr stiff logo

Mr. Stiff

Nooit meer erectieproblemen dankzij Mr. Stiff Meer dan 1 op de 10 mannen heeft weleens last van erectieproblemen. Niets mis mee, maar wel heel vervelend.

Read More »