Droogbloemen

Het team van Valentijnsdag.nl is gek op bloemen. Waar we minder gek op zijn is dat de meeste bloemboeketten na een week in de prullenbak verdwijnen. Gelukkig is er een manier waarop je toch prachtige bloemen in huis kan halen die je wel een jaar kan bewaren. Met droogbloemen haal je prachtige bloemen in huis en ben je ook nog eens duurzaam bezig! Ben je opzoek naar normale bloem boeketten? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres

Pampas pluimen

€14,95

Pampas pluimen - zwart

€32,50

€49,95

Luxury mix

€34,95

Pluimen - Wit

€34,95

Pluimen - Wit&Zwart

€16

Cozy Christmas

€44,95

Vintage

€15,95

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn een een vorm van bloemen conservering, wat betekent dat het uiterlijk en de schoonheid van een bloem behouden blijft, zodat ze gebruikt kunnen worden als een permanente decoratie of geschenk. Deze duurzame bloemen zijn tegenwoordig te vinden in huiskamers, hotels en dienen zelfs als waardig huwelijksgeschenk. Doordat de bloem gedroogd is zal hij langere tijd zonder water kunnen overleven. Dit is een van de meest duurzame manieren van huisdecoratie. 

Het belangrijkste voordeel van deze bloemen zijn de langdurige houdbaarheid. Droogbloemen van uitstekende kwaliteit kunnen, wanneer ze goed verzorgd worden, wel enkele jaren meegaan. 

Een ander voordeel is de beschikbaarheid. Doordat deze bloemen gedroogd zijn, zijn ze het gehele jaar verkrijgbaar. Ten opzichte van normale boeketten, die seizoensgebonden zijn is dit erg fijn.  

In tegenstelling tot verse bloemen vereisen droogbloemen geen water, verzorging of andere vorm van voeding. Om in perfecte conditie te blijven vereisen ze geen inspanning, wat erg veel tijd en moeite scheelt. Droogbloemen zijn 100% biologisch afbreekbaar en doordat ze veel langer meegaan dan verse bloemen zijn ze ook veel duurzamer.

Ben je opzoek naar een cadeau waar iemand maandenlang plezier van kan hebben?  Dan zijn deze droogbloem boeketten de perfecte uitkomst voor jou! De meeste droogbloemen kunnen meer dan een jaar meegaan zonder dat ze hun schoonheid verliezen!

Hoe verzorg je droogbloemen?

Heb je droogbloemen besteld of sta je op het punt deze mooie bloemen te bestellen? Dan is het goed om te weten hoe je er voor kan zorgen dat ze ook mooi blijven.

Geef de droogbloemen geen water

Zoals de naam al een klein beetje verklapt hebben droogbloemen geen water nodig om te overleven. 

Uit de zon

Droogbloemen blijven het mooist zodra je ze een plekje geeft in de schaduw. Bij blootstelling aan zonlicht zullen ze niet gelijk uitsterven maar kunnen wel hun mooie felle kleuren verliezen. Ook kan het zijn dat het boeket sneller begint uit te vallen in het zonlicht. 

In een droge ruimte

De gedroogde bloemen kunnen niet tegen water of vochtige ruimtes. Zet de bloemen dus niet in een vochtige badkamer, ook al staat het nog zo mooi.

Conclusie

In deze blog heb je veel informatie kunnen lezen over droogbloemen en het onderhoudt daarvan. Mocht je toch nog vragen hebben over de boeketten die wij op onze website tonen. Stuur dan gerust een email naar het valentijnsdag.nl team. Wij proberen binnen 2 uur te antwoorden.