verliefd zijn

10 kenmerken van verliefd zijn

Je kent ze vast wel, die mierzoete, romantische films waarin verliefde stelletjes getroffen lijken te zijn door een soort virus. Ze denken nergens anders meer aan, beginnen spontaan te stotteren en willen de hele tijd bij elkaar zijn. Helaas is het in het echt wat anders.. vaak twijfelen veel mensen over hun gevoel. Want, vind je iemand nu gewoon erg leuk of ben je echt verliefd? Als je hier tussen twijfelt, lees dan snel verder. Hieronder vind je 10 kenmerken van verliefd zijn.

1. Je kan nergens anders aan denken

Dit is waarschijnlijk het meest bekende kenmerk van verliefd zijn. Als je verliefd bent, dan zijn je gedachten vaak niet meer te sturen. Bewust of onbewust ben je constant bezig met degene waar je verliefd op bent. Lig je in bed te mijmeren over leuke dingen die jullie samen kunnen gaan doen of vraag je jezelf af wat de ander van jou vindt? Dan is de kans groot dat je verliefd bent!

2. Je wil de ander leren kennen

Eigenlijk wil je alles van de ander weten. Niet alleen ben je benieuwd naar dingen als hobby’s en werk, maar ook alle kleinigheden vind je interessant. Wanneer is iemand jarig, waaruit bestaat zijn of haar familie en wat doen ze het liefst op een luie zondagmiddag? Je absorbeert deze informatie als een spons. 

Je speurt sociale media af om meer te weten te komen over die persoon. Als je deze informatie een week later nog kunt reproduceren, is de kans groot dat je verliefd bent, of verliefd aan het worden bent.

3. Je bent snel jaloers

Het is vaak vanzelfsprekend dat je exclusief bent tijdens een relatie. Maar, op het moment dat je nog aan het daten bent met elkaar, dan wijst jaloezie op verliefdheid. Ergens weet je wel dat jouw date niet meteen met iemand anders gaat als hij of zij degene complimenteert, maar toch wil je dat liever niet. Dit compliment had voor jou bedoeld moeten zijn.

Ook tijdens feestjes ben je het liefst de hele tijd in de buurt van de ander. Je bent constant aan het kijken wat de ander doet en met wie. Als dit het geval is, dan ben je in ieder geval erg op de ander gesteld en waarschijnlijk ook een klein beetje verliefd.

4. Alles aan diegene is leuk

Je kijkt als het ware door een ‘roze bril’. Aan het begin van de verliefdheid vind je alles aan de ander leuk. Ook al hebben jullie geen gezamenlijk hobby’s, je ziet jezelf opeens langs de lijn van het veld staan om jouw crush aan te moedigen. De ellelange verhalen over een onderwerp waar je eigenlijk niet warm voor loopt, vind je opeens reuze interessant. Dit is ook een duidelijk kenmerk van verlieft zijn.

5. Jouw lichaam reageert op de ander

Tijdens een verliefdheid vinden er een aantal chemische reacties plaats in jouw lichaam. Soms brengen deze reacties zelfs lichamelijke reacties teweeg. Je hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen als je in de buurt van de ander bent, vanwege de zenuwen (en natuurlijk enthousiasme) om diegene weer te zien.

6. Je hebt jullie toekomst al uitgestippeld

Ineens weet je het zeker, dit is de man of vrouw waar je jouw leven mee wil delen. Je ziet jullie al helemaal aan het strand in Frankrijk zitten en je hebt jullie toekomstige huis bij wijze van spreken al ingericht. Je kijkt ernaar uit om deze avonturen samen tegemoet te gaan. Zeker als je meerdere weken of maanden vooruit kijkt, is de kans groot dat je verliefd bent.

7. Het lijkt wel een verslaving

Zit je opeens de hele dag bijna op je telefoon en maakt je hart bij elk geluidje dat eruit komt een sprongetje? Het kan zijn dat je jezelf niet meer terug herkent, maar dit is ook een duidelijk teken van verliefd zijn. Wie weet is het een berichtje van diegene. Vaak volgt er een grote teleurstelling als het een berichtje van een collega blijkt te zijn. 

Ook probeer je vaak op plekken aanwezig te zijn waar je die persoon tegen kunt komen. Je voelt enthousiasme en energie als je diegene daadwerkelijk tegenkomt en je wil het liefst constant bij elkaar in de buurt zijn. Er zijn nog zoveel dingen die je samen wil doen!

8. Over de ander dromen

Voordat je in slaap valt bedenk je wat jullie allemaal samen zouden kunnen gaan ondernemen. Tijdens je slaap verwerk je allerlei emoties, vaak met betrekking tot de dingen waar je in je dagelijkse leven mee te maken krijgt. Als je de ander vaak ziet, dan is de kans groot dat hij of zij ook terugkomt in jouw dromen. Je ziet natuurlijk veel mensen overdag, maar degenen die een grote indruk op je maken komen terug in je dromen. Ook de setting en sfeer in jouw droom kunnen een reflectie zijn van wensen die je hebt. Jouw dromen zeggen dus veel over jouw emoties en gevoel!

9. Je hecht belang aan goedkeuring

Vaak vind je het niet zo interessant wat vrienden en je ouders van iemand vinden. Je leeft je eigen leven en maakt je eigen keuzes. Nu je iemand zo leuk vindt, hecht je opeens waarde aan de goedkeuring van jouw naasten. Als zij degene waar jij mee date leuk vinden, dan doet dat jou goed.

10. De ander is een mooi mens

Hoe meer verliefd je bent, hoe meer je op iemands uiterlijk zult vallen. Ook andere kenmerken van de ander ervaar je positiever. Hierbij kun je denken aan de geur van de ander, het geluid als diegene lacht en zijn of haar stem. De minder leuke kanten vallen niet zo op en irriteren je zeker niet.

Conclusie

Aan de hand van bovenstaande kenmerken kun je een goede inschatting maken of je iemand ‘gewoon’ leuk bent en graag bij iemand in de buurt bent, of dat je daadwerkelijk verliefd bent. Als je veel van deze kenmerken herkent, dan is de kans erg groot dat je stiekem al tot over je oren verlieft bent! Als dat het geval is, laat het dan lekker over je heen komen en probeer er zoveel mogelijk van te genieten.

Wil je graag een leuk cadeautje geven aan diegene waar je verliefd op bent? Wij hebben de leukste cadeautjes voor hem & haar.