De meest bijzondere hotels voor een nachtje weg

Behoefte aan een nachtje weg met je geliefde? Nederland is een prachtig land met erg veel plekken die je gezien moet hebben! Aangezien wij de afgelopen jaren door corona redelijk beperkt zijn geweest in het ontdekken van nieuwe landen delen wij graag de mooiste plekken voor een nachtje weg in ons eigen land! In de lijst hieronder vind je hotels van verschillende prijsklasse die allemaal iets unieks hebben! 

Hotel Nassau (Breda)

Voor een nachtje weg hoef je vaak niet ver te reizen. Voor toeristen is Breda een stad die genoeg te bieden heeft. Er heerst een gezellige sfeer in de binnenstad en je kan er heerlijk op het terras zitten voor een hapje en een drankje. Hiernaast zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien die niet al te ver van elkaar af liggen. 

Hotel Nassau ligt in het gezellige centrum van Breda en is een van de meest luxueuze hotels in het zuiden van het land. De prachtige architectuur zal jouw nachtje weg onvergetelijk maken. Naast de schoonheid die het hotel te bieden heeft beschikt het hotel ook over een prachtige keuken. Verschillende arrangementen zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse.

Locatie: Breda

Kosten 2 persoonskamer: €155

Ontbijt: €25

Hotel Staats (Haarlem)

Op slechts 3 minuten lopen vanaf het treinstation vind je het boutiquehotel ‘Staats’. Dit prachtige hotel is gebouwd in een oud schoolpand. Het leuke van dit hotel is dat elke kamer anders is ingericht. De enige overeenkomst tussen de kamers is dat er vrijwel overal gebruik gemaakt wordt van vintage meubels. 

Met haar oude gebouwen, kronkelende grachten en bruisende binnenstad is Haarlem een heerlijke stad om een dagje in te vertoeven. Vergeet vooral niet te stoppen bij de Jopenkerk voor een koud biertje!

Locatie: Haarlem

Kosten 2 persoonskamer: €209

Ontbijt: €17,50

Hotel the Craftsmen (Amsterdam)

Een schitterend 17e-eeuws pand op een toplocatie aan de gracht is omgetoverd tot een boetiekhotel. Het slechts 14 kamers tellende hotel is ingericht met historisch gereedschap van de ambachtslieden dat je in elke kamer terug kan vinden. Elke kamer in het hotel is verschillend van vorm en heeft een eigen thema. 

Qua prijs kwaliteit verhouding is dit hotel uitstekend. 

Locatie: Amsterdam

Kosten 2 persoonskamer: €280

Ontbijt: Inclusief

Hotel SS (Rotterdam)

Op dit prachtige schip kun je meer dan alleen overnachten. Het schip beschikt over een prachtig restaurant want je kan dineren, trouwen of evenementen kan organiseren. 

De SS werd in het verleden gebruikt voor de Holland-America line als cruiseschip. Vanuit Rotterdam vertrok het richting New York om daarna weer ommekeer te maken richting Nederland. In 1961 en 1962 heeft de SS zelfs een lange tocht om de wereld heen gemaakt met veel vermogende Amerikanen aan boord.  

Locatie: Rotterdam

Kosten 2 persoonskamer: €86

Ontbijt: €17,50

Hotel De Vrouwe van Stavoren (Stavoren)

In de haven van Stavoren vind je dit prachtige hotel. Vanuit de serre en het haven-terras kan je de hele dag door genieten van de voorbij varende zeiljachten en schepen. 

Naast traditionele hotelkamers zijn er ook twaalf wijnvaten omgebouwd tot luxueuze kamers voor gasten. Twee van deze wijnvaten beschikken over een privé-wellness. 

De wijnvaten van 23.000 liter per stuk zijn ingericht met een groot tweepersoonsbed en een grote tv. In de kamer waar het wijnvat geplaatst is zit ook een ruime zithoek en een fraaie badkamer. Kortom, dit is een van onze favoriete hotels in Nederland.

Locatie: Stavoren

Kosten 2 persoonskamer: €107

Ontbijt: Inbegrepen

De Pier suites (Scheveningen)

Liever een nachtje weg aan het strand? Dan is dit hotel aan de beroemde pier van Scheveningen een absolute aanrader! Overdag een heerlijke strandwandeling om daarna aan te schuiven in een van de gezellige restaurantjes die rondom de pier te vinden zijn. 

Elke kamer kijkt uit op de noordzee waardoor je heerlijk tot rust komt tijdens je verblijf. Is dit uitzicht niet genoeg neem dan eens een kijkje in de luxe spa en wellness ruimte.

Locatie: Scheveningen

Kosten 2 persoonskamer: €312

Ontbijt: €15