Wij leggen uit waarom de Huggy Wuggy zo eng is

De Huggy Wuggy; wellicht heb je er als ouder van jonge kinderen al wel van gehoord. Het kan ook zijn dat je het hebt gelezen in de vele artikelen die er over dit enge knuffeltje zijn geschreven inmiddels. Omdat er zo veel publiciteit om deze knuffel heen is gegenereerd konden wij het niet laten om zelf eens op onderzoek uit te gaan wat dit enge knuffeltje nou zo eng maakt.

Huggy-wuggy

Waar komt de huggy wuggy vandaan?

De huggy wuggy is een poppetje dat bestaat in de horror game ‘poppy playtime’. Poppy Playtime is een first-person horror puzzelspel ontwikkeld en uitgegeven door een onafhankelijke game studio genaamd “MoonMoon”. Het spel speelt zich af in een verlaten speelgoedfabriek waar spelers de rol aannemen van een nachtwaker die de fabriek moet verkennen om zijn geheimen te ontdekken en te vermijden om gepakt te worden door de angstaanjagende speelgoed poppen die er rondzwerven. Huggy Wuggy is een van deze speelgoed poppen die rondzwerft in de verlaten fabriek.

Hoe ziet Huggy Wuggy er uit?

Huggy Wuggy is een blauwe speelgoed pop die op het eerste gezicht erg knuffelbaar uit ziet. Ook zingt Huggy Wuggy leuke melodieuze liedjes waarvan je er veel van op Youtube kan terug vinden. Echter, de pop is minder schattig in het echt dat hij er uit ziet. Uit zijn grote mond, gevuld met angstaanjagende witte tanden willen nog wel eens enge geluiden komen. Op het internet staan erg veel filmpjes waarvan de Huggy Wuggy het heeft over iemand knuffelen totdat hij niet meer ademt of dat hij je het liefst dood zou knuffelen.

Is er een risico als mijn kind met de huggy wuggy speelt?

Er is een tijdje een hype geweest onder kleine kinderen om de teksten van Huggy Wuggy te imiteren. Zoals hierboven beschreven zijn deze teksten nou niet echt de teksten die je uit de mond van een kind wilt horen. Het spelen met huggy wuggy is dan ook zeker op eigen risico en kan door veel kinderen als eng worden ervaren. Het kan ook voorkomen dat kinderen zonder de aanwezigheid van ouders met de pop spelen en hierdoor erg bang worden. Zonder enige waarschuwing wil Huggy Wuggy nog wel eens onverwachte en enge dingen fluisteren tegen het kind wat kan resulteren in een bang kind

Echter, heel veel kinderen overal ter wereld zijn inmiddels bekend met de Huggy Wuggy en weten zelf ook dat de Huggy Wuggy een stuk minder lief kan zijn dan hij er uit ziet.

Is de Huggy Wuggy geschikt voor kinderen?

In principe is de Huggy Wuggy een geschikte speelgoed pop voor kinderen. Wel moet je begrijpen dat deze speelgoedpop niet geschikt is om cadeau te doen aan een kind dat geen idee heeft wat voor een pop dit is. Ook is het niet aan te raden om deze pop cadeau te doen aan een kind dat jonger is dan 5 jaar. Voor kinderen ouder dan 5 jaar od hoeft deze griezelige speelgoed pop niet perse eng te zijn. De kans is ook groot dat ze al bekend zijn met de Huggy Wuggy door de vele Youtube en TikTok filmpjes die er afgelopen jaar verschenen zijn.

Wat moet ik doen als mijn kind bang is geworden van de Huggy Wuggy?

Stel het kind gerust: Laat je kind weten dat het veilig is en dat wat het in de film heeft gezien of wat de pop heeft gezegd niet echt is. Moedig hen ook vooral aan om over hun angsten te praten en luister aandachtig.

Valideer hun gevoelens: Laat het kind weten dat het normaal is om zich bang of overstuur te voelen na het zien van een filmpje waar Huggy Wuggy in verschijnt. 

Leid ze af: Probeer hun aandacht te verleggen naar iets anders, zoals een favoriet spel of leuke activiteit. Dit kan helpen hun gedachten van de Huggy Wuggy af te leiden en hun angst te verminderen.

Vergeet niet dat elk kind anders is en dat hun reactie op een enge knuffel kan variëren. Het is belangrijk om geduldig, begripvol en ondersteunend te zijn om hen te helpen hun emoties te verwerken. Als de angst van uw kind aanhoudt of het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloedt, kunt u overwegen een professional te raadplegen voor verdere begeleiding.

Waar kan ik de huggy wuggy kopen?

In Nederland kan je de enge Huggy Wuggy pop op vele plekken kopen. Zo is deze pop te vinden in het assortiment van Bol.com en Intertoys. Let wel op, als je de Huggy Wuggy online koopt is het verstandig om je van te voren goed in te lezen wat de risico’s zijn. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan met jouw kindje. 

Hoe duur is de Huggy Wuggy

Er zijn wegens het succes van de Huggy Wuggy inmiddels een aantal verschillende varianten te verkrijgen online. Veel van deze varianten hebben een net iets andere prijs waardoor wij niet met zekerheid de exacte prijs kunnen vaststellen. Wat wij wel kunnen zeggen is dat de gemiddelde prijs van een Huggy Wuggy tussen de 10 en de 15 euro ligt in Nederland. 

Onze conclusie over de Huggy Wuggy

Wij vinden dat de huggy wuggy een ontzettend leuk speeltje is voor kinderen om mee te spelen. Met de vele YouTube en TikTok filmpjes over de Huggy Wuggy is het ook niet zo gek dat deze knuffel binnen de kortste keren razend populair is geworden op het schoolplein. Wel vinden wij dat iemand die de huggy wuggy knuffel koopt van te voren goed geïnformeerd moet worden over de gevaren en risico’s.